Původ tibetské houby

Tibetská houba, která je dnes velmi oblíbená po celém světě, byla původně velmi přísně střeženým tajemstvím pravoslavných mnichů v kavkazských horách (vyskytovala se také v opatstvích v Tibetu, zrnka tamější houby jsou oproti kavkazské drobnější). Sem ji podle legendy přinesl islámský prorok Mohamed a daroval ji kněžím. Původně se věřilo, že kdyby houbu získal cizinec, pozbyla by svoji kouzelnou moc. Tato úchvatná kultura se tak předávala tajně z generace na generaci, nicméně přišedší cizinci mohli ochutnat kefír, který z ní byl připravován. Až teprve v 19. století začala tato houba přitahovat zájem ruských lékařů a vznikly o ní první publikace.

A jak prospíval kefír obyvatelům Kavkazu? Používali jej k uchování mléka. Protože neměli ledničky, nosili kozí, koňské nebo kravské mléko v kožených vacích společně s touto kulturou. Kefír, který takto vznikal, jim dodával zdraví a díky jeho vlivu (a snad i dalším vlivům, jako je dostatek pohybu, zdravé životní prostředí atd.) se dožívali nadprůměrně vysokého věku.

V současnosti již může blahodárné účinky tohoto nápoje zažít každý, stačí mít k dispozici tibetskou houbu a její pomocí můžete sami na sobě uskutečnit ozdravnou kúru, která vám pomůže od celé řady nepříjemných onemocnění, posílí váš imunitní systém, pročistí trávicí ústrojí a mnoho dalšího. Návod na to, jak postupovat při ozdravné kúře pomocí tibetské houby najdete na těchto stránkách.


Menu

Reklama

Doporučujeme