Tibetská houba do mléka

Tibetská houba do mléka je velmi jednoduchá na přípravu a získáte úžasný léčivý nápoj podobný kefíru, který můžete konzumovat pravidelně, abyste se udrželi zdraví a plní energie nebo se i zbavili onemocnění, která vás trápí.


Jak tedy na léčebnou kúru?

Na celý proces vám budou stačit pouze zhruba dvě polévkové lžíce tibetské houby. Toto množství kultury přelijete cca čtvrtlitrem nesvařeného mléka, což představuje adekvátní množství pro jednoho člověka. Po čtyřiadvaceti hodinách tento nápoj zamícháte lžící, která by měla být dřevěná nebo plastová. Následně jej přecedíte přes cedník, opět plastový (houba nesmí přijít do styku s kovem). Houba vám zůstane v cedníku a je zapotřebí ji opláchnout vodou. Mléko, které získáte, je potřeba nechat při pokojové teplotě dalších 24 hodin odstát, přikryjte jej papírovým ubrouskem, případně gázou nebo mulem. A co s houbou? Tu vložíte zase do sklenice (vymyté) a opět zalijete nesvařeným mlékem a začnete na novo. Tento proces opakujte po dobu dvaceti dní. Mléko vypijte každý den před spaním, potom už nic nejezte. Je potřeba nevynechat žádný den. Po dvaceti dnech si dejte na dobu deset dní pauzu. Houba však zdaleka nedosloužila, je třeba nechávat ji zalitou mlékem, aby nezčernala. V průběhu pauzy ji čistěte (pod tekoucí vodou a pořádně i rukou, jinak se na ní vytvoří sliz a houbu již nelze použít, proto také kontrolujte houbu, zda je v pořádku a vrstva slizu na ní není, mléko z takové houby by vám mohlo přivodit průjem či jiné zažívací potíže, mléko pijte, až sliz odstraníte) a zalévejte mlékem. Pokud je houba zdravá, po cca 17 dnech se její objem zdvojnásobí. Získanou část můžete použít pro další osoby. Pokud zrovna nemáte pro nově vyrostlou část houby využití, můžete ji klidně zamrazit. Ozdravnou kúru používejte do té doby, než se dostaví citelné výsledky.


Menu

Reklama

Doporučujeme